Onderhoud

Home > Onderhoud

Als u sierbestrating legt, is het wenselijk dat er geen onkruid tussen uw bestrating groeit. De beste oplossing is dan ook om de bestrating binnen te leggen. Nu denkt u wat is dit voor antwoord…Helaas is dit wel de harde waarheid.
Uw buitenbestrating is altijd onderhevig aan weersinvloeden, zoals (zure) regen of zonneschijn en zal onderhoud nodig blijven houden.
Maar als ik mijn bestrating dan toch moet onderhouden, hoe kan ik dit dan het beste schoonmaken?

Tegels schoonmaken

Uw tegels schoonmaken is helemaal niet moeilijk. Zelfs al hebt u groene aanslag op uw sierbestrating dan nog hoeft u geen moeilijke stappen te ondernemen. Wil u uw tegels schoonmaken, dan hebt u niet veel nodig. Voor een mooie en schone bestrating kunt u uw tegels het beste elke week met een zachte bezem vegen. Oude bladeren die vlekken veroorzaken, zand dat u onder uw schoenen heeft meegenomen of onkruidzaden die vanuit de lucht op uw tegels dwarrelen maken zo al veel minder kans.

Niet doen

Maak uw terras met sierbestrating nooit schoon met een hogedrukreiniger. U bent dan wel snel klaar met het onderhoud, maar u beschadigt uw tegels ermee. Komt dit advies voor u te laat en is de straat al ruw en poreus, neem dan in ieder geval een spuit met een speciale straatborstel. Dit is minder slecht maar ook hiermee versnelt u de slijtage/veroudering van de steen. Uw sierbestrating wordt poreus, waardoor algen en vuil meer kans krijgen en groene aanslag sneller terugkomt en vervolgens nog moeilijker te verwijderen is. Gebruik ook nooit chloor of zout, want die verbleken de kleur van uw tegels.
Hebt u toch vlekken op uw bestrating maak deze dan schoon met groene zeep. Los dit op in een emmer heet water en verdeel het met een bezem over uw tegels. Laat het even inwerken en spoel het met water weg. Dit kunt u bij alle soorten bestrating doen.
Heeft u hardnekkige vlekken en groene aanslag dan kunt u speciale onderhoudsmiddelen gebruiken (ook te verkrijgen in onze winkel).

WS All Products

Waar wij heel enthousiast over zijn, zijn de drie onderhoudsmiddelen van WS All Products. WS Products heeft twee impregneermiddelen, één speciaal voor zwarte of antraciet tegels en een voor alle bonte tegels. Dit middel zorgt ervoor dat de kleur van uw tegels beter tot zijn recht komt en zorgt tevens voor een anti-slip werking. Het derde middel is een voorbehandelingsmiddel voor het reinigen van uw bestrating en het aanbrengen van een optimale hechtingslaag. Heeft u last van kalkuitbloei of slijp/zaagsporen gebruik dan de kalkuitbloeiverwijderaar.

WS-All-Products onderhoud