Verschijnen er witachtige vlekken op uw bestrating? Geen nood, het gaat om kalkuitbloei. Het is een fenomeen dat niet te voorspellen en helaas niet altijd te voorkomen is.
 
Wat is kalkuitbloei?
Kalkuitbloei of witte uitslag bij betonproducten wordt veroorzaakt door de chemische reactie van cement en water. Hierdoor wordt vrije kalk gevormd, welke zich op het oppervlak afzet. Ter geruststelling: witte kalkuitslag heeft géén negatieve invloed op de sterkte of de duurzaamheid van een product. Door belasting en contact met lucht zal de witte uitslag, vrijwel altijd, naar verloop van tijd vanzelf verdwijnen. Dit is dus een typisch gevalletje van geduld is een schone zaak.
 
Maar is er dan echt helemaal niks aan te doen?
Jawel, er is inmiddels een product op de markt waarmee we de werking natuur en uw beproeving van geduld een klein beetje kunnen versnellen.
 
Kalkuitbloei en zaag-en slijpresten verwijderaar.
Dit product lukt het om de meeste kalk en slijpresten na verwerking te verwijderen. (bij ons verkrijgbaar in de winkel).
 
De verwerking van dit product is als volgt:
Afhankelijk van de mate  van de uitbloei;

  1.  tot maximaal 1:10 met water verdunnen
  2.  op een vooraf natgemaakte oppervlak aanbrengen d.m.v. rollen, kwasten of sproeien.
  3.  Na een inwerktijd van max, 30 sec. met veel water afspoelen (geen mechanische hulpmiddelen zoals een hoge drukspuit gebruiken)

Let op! Het is van absoluut belang dat het oppervlak niet uitdroogt alvorens deze wordt afgespoeld met veel water. De inwerktijd van de verwijderaar is dus mede afhankelijk van het weer.
Bij droog en zonnig weer zal het oppervlak eerder opdrogen en is de inwerktijd van de kalkuitbloeiverwijderaar dus korter en zal dus ook eerder afgespoeld moeten worden.

  1. U kunt uw bestrating eventueel voor een tweede keer behandelen.

 
Meer informatie over witte uitbloei vindt u in het technische informatieblad kalkuitbloei. Witte uitslag/uitbloei of zaag-en slijpresten doen geen afbreuk aan de kwaliteit van het product en zijn geen reden voor reclamatie.