Groene aanslag

Groene aanslag

Grrrr…. Groene aanslag! We horen het u zeggen. Voor velen onder ons is groene aanslag op terrastegels of het groene mos tussen de klinkers van de stoep of oprit een veel gehoorde ergernis.
Juist als de dagen korter en donkerder worden raakt de groene aanslag in haar nopjes. En in combinatie met veel regen is het helemaal feest. Regen zorgt ervoor dat de mossen en algen, net als sponzen, het water vasthouden wat het probleem natuurlijk alleen maar verergert. De beste manier om groene aanslag in het geheel te voorkomen is om uw bestrating binnen te leggen. Dit is voor de meeste bestrating niet wenselijk met als gevolg dat wanneer u de bestrating buiten legt, dit altijd onderhevig is aan weersinvloeden .Gelukkig bestaan er middelen waarmee je de strijd met de groene aanslag aan kunt gaan.

 

Biomos

Het beste product hiervoor is Biomos (verkrijgbaar in onze winkel)
Hiermee kunt u heel eenvoudig, met weinig moeite, veilig en voor lange tijd algen en mossen verwijderen. Het impregneert de tegel en laat een onzichtbare beschermlaag achter waardoor het soms wel één jaar kan duren voordat de groene aanslag weer terugkomt.

Het aanbrengen van Biomos is heel eenvoudig:

  1. Verdun Biomos met water (kijk voor de juiste verhoudingen op de fles zelf)
  2. Giet of sproei de oplossing over uw groen aangeslagen tegels
  3. Laat het met rust en wacht af!

Want, na enkele dagen is de groene aanslag voor een lange periode verdwenen. Zonder hogedrukspuit, zonder (na)borstelen,(na) boenen en schrobben of naspoelen en zonder krassen en zonder gevaar voor uw beplanting.

groene aanslag biomos

Groene aanslag en zonlicht

Groene aanslag duikt met name op, op vochtige plekken waar de zon weinig schijnt. Net als dat op schaduwplekken in uw tuin het onkruid harder groeit, zult u ook zien dat klinkers of terrastegels die in de schaduw liggen sneller een groene gloed te pakken hebben. Of u nu betontegels, gecoate tegels, geïmpregneerde tegels, natuursteen tegels, hout of keramische tegels gebruikt voor uw terras, allen zijn ze gevoelig voor groene aanslag. Het ene product is echter wel gevoeliger voor groene aanslag dan het andere. Goede gecoate tegels van bijvoorbeeld Marlux of keramische tegels zullen veel minder snel groen worden en ook nog eens veel makkelijker schoon te maken zijn.

Voordat u uw bestrating dus aanlegt kunt u al voorzorgsmaatregelen treffen om de kans op groene aanslag te verkleinen. Kijk bijvoorbeeld of u de afwatering kunt verbeteren door uw terras of oprit iets op te hogen of aflopend te maken. Ook kan snoeien een goede oplossing zijn. Want hoe minder schaduw er op uw bestrating valt, des te sneller is deze weer droog, des te kleiner de kans op groene aanslag. Helaas, helemaal voorkomen doet u het nooit! (Tenzij u uw terras binnen legt).

groene-aanslag-verwijderen-van-je-terras