Afvoeren oude bestrating

Het afvoeren van de bestrating kunt u eenvoudig zelf uitvoeren, bijvoorbeeld door de oude tegels aan vrienden of familie aan te bieden. Ook kunt u een marktplaatsadvertentie plaatsen. Veelal wordt hier niet op gereageerd en is uw bestrating niet aan de straatstenen kwijt te raken. Ofwel heeft u bezoek van iemand met een gammel aanhangwagentje waar nog geen tiende van uw bestrating op kan.

Het kan eenvoudiger en veelal gratis bij Willems

Doordat wij uw nieuwe bestrating aan huis komen afleveren, komt het regelmatig voor dat wij met een lege auto terug naar onze opslag rijden. In dat geval is het voor ons een kleine moeite om uw oude bestrating mee nemen. Vaak doen wij dit gratis gewoon als service! Vaak, maar dat is dus niet altijd. Het moet wel in verhouding staan met hetgeen wat u heeft besteld, anders vragen wij uiteraard een bijdrage in de afvoer/stortkosten. Bijvoorbeeld: U neemt 10m2 stenen bij ons af maar u wilt 40m2 aan oud materiaal aan ons retourneren. Dan is dit nog steeds mogelijk, maar vragen wij u wel een bijdrage te leveren in de kosten voor het afvoeren/storten van het oude materiaal. Ook bij actieproducten,die wij speciaal voor u scherp (soms zelfs tegen kostprijs) aanbieden zijn wij genoodzaakt een bijdrage in afvoer of stortkosten te vragen. Voor adressen buiten een straal van 15km van onze opslag rekenen wij extra vracht. Vraag hier naar bij ons aan de balie.

Waarop moet u letten bij retourneren van gebruikte bestrating:

Stappenplan aanbieden oude bestrating.

 • Meldt uw retour bestrating aan bij het plaatsen van uw bestelling (Dan kunnen wij hier met de rittenplanning rekening mee houden)
 • Neem pallets van onze opslag mee. (Eigen pallets voldoen vaak niet, vanwege geen of te dunne balken.) Passen deze niet achter in uw auto dan is dit geen probleem. U kunt gratis een aanhangwagen van ons lenen. (Wij kunnen de pallets ook brengen maar dit kost u extra vrachtkosten.)
 • Stapel uw oude bestrating op de bij ons te verkrijgen pallets, vooraan de weg, op een voor de vrachtauto bereikbare plaats. (Niet verder dan 4m van de openbare weg.)
 • Stapel de bestrating niet hoger dan max. 75cm (incl. pallet) Bij twijfel gebruik dan meerdere lagere pallets.
 • Alle bestrating op de pallets dient vlak gestapeld te worden, zodat de pallets op de vrachtauto gestapeld kunnen worden. Bij voorkeur even hoog. (Laatste pallet hoeft niet vlak te zijn)
 • Knipafval zoveel mogelijk op een pallet. (Soms kunt u een laag volle tegels gebruiken om het geheel steviger op te stapelen)
 • Stenen kleiner dan 20x20cm graag in verband (verspringend) stapelen om de kans op omvallen te verkleinen. Stapel zodanig dat u er zelf veilig mee zou durven gaan rijden zonder dat het omvalt op de auto.
 • Stapel uw oude bestrating niet buiten de afmetingen van de pallet op. Onze stenenklem klemt op de balken van de pallet. Als u de pallet breder dan deze balken oppakt, klemmen wij de steen i.p.v. de pallet.
 • Mocht het nodig zijn dan kunt u het inwikkelen met folie ter versteviging. (Wij maken er geen service van om na de eerste verkeersheuvel alles opnieuw te moeten oppakken)
 • Zorg dat de pallets niet wegzakken in de ondergrond. Om de stenen te kunnen laden klemt onze stenenklem de pallets op de onderbalken dus deze moeten niet verstopt zitten in de grond.
 • Houdt de pallets 20 cm uit elkaar. De stenenklem van de vrachtauto moet tussen de pallets passen en klemt op de lange zijde van de pallet.
 • Vinden wij het niet verantwoord of kunnen wij uw spullen niet laden dan laten wij deze staan.
 • Uiteraard zullen wij onze uiterste best doen om alles zo netjes en voordelig mogelijk af te voeren. Over het algemeen gaat dit altijd goed, maar we verwachten hierin wel dat u mede uw uiterste best zult doen.
 • U kunt een aanhanger lenen om alles of alleen de niet stapelbare producten bij ons te storten en of pallets op te halen.
 • Als u uw pallet los op de aanhanger zet zonder net of spanband moet het blijven staan(de gehele weg naar onze opslag met enkele andere los locaties)! Bij ons staat het namelijk ook net zo los op de bak… Lukt dit niet seal het dan in! Verplaats u in de gedachten van onze chauffeur.

Voor elkaar met elkaar!

Afvoeren oude bestrating Willems sierbetrating
Afvoeren oude bestrating Willems sierbetrating
Afvoeren oude bestrating Willems sierbetrating
Afvoeren oude bestrating Willems sierbetrating