Historie

Home > Historie

De geschiedenis van Willems rijkt terug tot een ver verleden. Het is een echt familiebedrijf met een echte stratenmakers familie. Zo was de vader van de grondlegger van ons bedrijf ook al stratenmaker. Om antwoord te geven op de vraag, hoe ons bedrijf is ontstaan, gaan we meer dan een eeuw terug in de tijd.

historie Willems Sierbestrating

1916

Geboorte G. Willems grondlegger van het bedrijf.

historie Willems Sierbestrating

1930

1930 Op 14 jarige leeftijd gaat G. Willems (grondlegger van het bedrijf) voor het eerst vanuit zijn woonplaats Holten met zijn vader (ook stratenmaker) mee naar zijn eerste werk, de Dorpsstraat in Geesteren (Gld.).

Foto: Grondlegger van ons bedrijf G. Willems met zijn vader.

historie Willems Sierbestrating

1937

Op 21 jarige leeftijd wordt besloten zelfstandig te beginnen. Er wordt een openbare aanbesteding straatwerk in de gemeente Markelo aangenomen die met vier man personeel wordt uitgevoerd. Met deze ploeg word gewerkt tot dat in 1940 de oorlog uitbreekt en de ploeg uit elkaar valt. (twee oud-personeelsleden stierven in een concentratiekamp), tijdens de oorlog wordt er alleen verder gewerkt.

historie Willems Sierbestrating

1945

Direct na de bevrijding trouwt de heer G. Willems en verhuist het stel naar Ruurlo. Ook hier blijkt werk genoeg te zijn en in 1946 wordt er weer met een ploeg van vijf man personeel gewerkt.

historie Willems Sierbestrating

1950

Het gezin verhuist naar Gelselaar.

historie Willems Sierbestrating

1951

Zoon J.H. Willems wordt geboren hij zal later de 2e generatie zijn.

Foto: Links grondlegger van ons bedrijf G. Willems met rechts zijn zoon J.H. Willems.

historie Willems Sierbestrating

1955

Het gezin verhuist naar Geesteren (Gld.) , een geschiktere locatie voor het gezin en het bedrijf.

In deze periode werd veel gewerkt in ruilverkavelingen (Beltrum, Drempt, Neede, enz.)

historie Willems Sierbestrating

1968

Het eerste grondwerk wordt aangenomen, hiervoor worden 1 vrachtauto en 1 shovel aangeschaft.

historie Willems Sierbestrating

1975

De huidige directeur J.H. Willems komt in het bedrijf en het eerste rioleringswerk wordt aangenomen. Terwijl Willems sr. zich langzaam meer terugtrekt uit het bedrijf gaat, naast het straatwerk, het grondwerk een steeds grotere rol spelen.

historie Willems Sierbestrating

1983

De derde (klein)zoon A.J. Willems wordt geboren hij zal later de 3e generatie zijn.

Foto: Een van de laatste jaren aan de locatie te Geesteren welke te krap werd.

historie Willems Sierbestrating

1999

Omdat op de locatie in Geesteren (Gld.) onvoldoende ruimte te vinden is om het bedrijf te kunnen uitbreiden, wordt er besloten om te verhuizen naar het industrieterrein in Borculo. Dit naar een kavel van ca. 2 Hectare. (ongeveer 3 voetbalvelden).

Foto: De huidige locatie te Borculo(groen gemarkeerd) biedt voldoende ruimte.

Eerste steen Willems Sierbestrating

2000

Naast een stalling voor het machinepark en een bedrijfswoning is er ook een overdekte showroom met een vloeroppervlak van ca 1100 m2 gebouwd, om tegemoet te kunnen gaan komen aan de steeds meer toenemende vraag naar sierbestratingsmaterialen en aanverwante producten. Willems Sierbestrating is geboren!

Foto: Nieuw pand op huidige locatie te Borculo t.b.v. Willems Sierbestrating.

historie Willems Sierbestrating

2008

Op 92 jarige leeftijd is de heer G. Willems grondlegger van het bedrijf overleden. Tot zijn laatste dag genoot hij nog in volle teugen van alle bedrijvigheid van zijn passie en levenswerk.

historie Willems Sierbestrating

2009

De jongste generatie A.J. Willems is afgestudeerd en komt in het bedrijf. Zijn vader J.H. Willems kan hem nu ook de echte kneepjes van het vak in de praktijk leren en daarbij zelf langzaam en meer gaan terugtrekken uit het bedrijf.. A.J. Willems is hiermee de 3e generatie. Momenteel is hij voornamelijk verantwoordelijk voor de huidige bedrijfsvoering.

Voorraad en showroom Willems Sierbestrating Borculo

2010

Naast het uitvoeren van bestratingswerkzaamheden is de specialisatie van handel in sierbestratingsmaterialen een steeds grotere rol gaan spelen. De firma is snel gegroeid en de handel is de grootste tak van sport geworden. Willems Sierbestrating behoort zelfs tot één van de sierbestrating handelaren met de grootse collectie van Nederland. Hierdoor worden ook steeds meer sierbestrating opdrachten door eigen personeel uitgevoerd.

Foto: Voorraad en showroom Willems Sierbestrating te Borculo.

historie Willems Sierbestrating

2015

Ook in de gww sector is de recessie behoorlijk merkbaar. Vooral bij de grotere wegenbouw werken is het broodvechterij. Hierdoor is het door de prijsdruk steeds moeilijker om een goed stuk werk af te leveren. Tevens valt het tegen om voor alle personeelsleden het hele jaar rond, met name de wintermaanden, werk te vinden. Als familie is besloten te stoppen met de wegenbouwtak en om onze volle energie verder in de Sierbestrating te steken.

Willems Sierbestrating zithoek

Heden

De specialisatie van handel in sierbestratingsmaterialen is steeds groter geworden. Het bedrijf is na de recessie volop groeiende. Het is niet alleen de verkoop van producten, maar ook het volledige pakket er omheen. Wij zijn dan ook voortdurend bezig met het bijhouden van de markt, trends en wet- en regelgeving om voorop te blijven staan in alle nieuwe ontwikkelingen in sierbestratingsland.