Lenen materiaal

Uiteraard kunnen wij al uw straatwerk en grondwerk verzorgen. Bent u echter zelf handig met straten dan kunt u voor de verwerking, van de bij Willems gekochte producten, gratis gebruik maken van één van onze stenenknippers en trilplaten. Deze kunt u reserveren voor uw werkzaamheden. Wij verhuren deze machines niet. Wilt u uw producten bij ons afhalen maar heeft u niet de beschikking over een aanhangwagen? Geen probleem! Willems heeft voor haar klanten ook tandemas aanhangwagens te leen om uw bestelling af te halen.

Welk materieel hebben wij te leen:

 • Stenenknippers (Zowel grote tot een kleine hand knipper)
 • Diesel trilplaat (Voor de verdichting van het zandbed en of aftrillen van betonklinkers e.d.)
 • Benzine trilplaten (Voor het lichtere trilwerk zoals tuinpaden. Deze trilplaten hebben een mat waardoor ook de grotere formaten tegels veilig afgetrild kunnen worden.)
 • Elektrische tegel tiller/zuiger (Om de grotere tegels met 2 personen te leggen.)
 • Aanhangwagens met eigen kenteken
  • Een geremde enkelasser
  • Een zwaardere tandemasser
  • Een grote tandemasser met elektrische kieper

Leeg mag iedereen ook zonder BE rijbewijs elke aanhangwagen trekken. Heeft u geen aanhangwagenrijbewijs dan kunt u met de lichtere aanhanger ook nog best wel wat meenemen doordat de regel en wetgeving hierin de afgelopen jaren best wel veranderd zijn. Twijfelt u erover of u een bepaalde aanhanger mag trekken bekijk dan de voorschriften van de RDW.

Voor de grootste aanhangwagen heeft u wel een redelijk zware auto en BE rijbewijs nodig. De aanhangers zijn meestal compleet met verloop stekker, spanbanden en net. (afhankelijk van de vorige gebruikers).

 • Zagen hebben wij niet te leen. De slijtdelen maar vooral ook schades door onkunde brachten dermate veel kosten met zich mee dat wij deze dienst niet in stand hebben willen houden. Wel kunt u bij ons terecht om op afspraak tegels bij ons ter plaatse te laten zagen. Dit is een betaalde dienst.

Mocht u wat lenen, behandel het materieel dan met liefde. En als er iets stuk gaat door slijtage of onkunde dan is dit niet zo’n probleem maar meld het dan! De volgende gebruiker zal u dankbaar zijn dat hij een werkend stuk gereedschap heeft. Logisch? Helaas niet voor iedereen.

lenen materiaal Willems sierbestrating