Tuintegels

De perfecte tuin begint met de juiste tegels. Ontdek ons uitgebreide assortiment tuintegels.

N
Uitgebreid aanbod
N
Scherpe prijzen
N
Snelle levering
N
Alles onder 1 dak

Wij hebben de volgende acties in tuintegels:

Prijzen zijn per m2 en in euro

Afbeelding

Tuintegels

Van

Voor

Strakke Terrastegels 60x60x4 cm in een serie van 5 kleuren beton, hebben een lange levensduur door de dubbele impregnering

33,75

27,50

Budget tuintegel 50x50x5 cm antraciet prima te gebruiken voor terrassen of stukken bestrating waarbij het gewoon simpel en goed moet zijn.

26,65

19,95

Budget strakke betonklinker met mini facet 20x30x6 cm antraciet voor op een terras maar ook uitstekend te gebruiken voor opritten.

26,30

19,95

Betonnen DF in 3 kleuren mooie & strakke steen zonder facet! goed voor opritten en tuinpaden. Voorzien van kleurechte natuursteen granulaat deklaag voor langer kleurbehoud.

39,95

32,50

Gebakken DF Ze zullen hun kleur behouden, terwijl de uitstraling zelfs fraaier wordt. Ze zijn in het productieproces getrommeld. Dit zorgt ervoor dat ze een gebruikt uiterlijk hebben, wat het erg goed doet in klassieke tuinontwerpen.

63,95

49,95

Hoge kwaliteit keramische tegels op beton, voor een zachte prijs! Een innovatieve beton-keramiek 3+1 verbinding in 60x60x4 cm is hoogwaardig, onderhoudsvriendelijk, kleurvast, duurzaam en eenvoudig op een normaal zandbed te leggen! Met 2 mm afstandhouders om beschadigingen voorkomen.

65,95

49,95

Full body keramische tegel 60x60x3 cm kwaliteit en duurzaamheid ontmoeten elkaar hier. Zo op een normaal zandbed te leggen. Keramische tegels zijn kleurvast en slijtvast worden niet ruw of poreus en daardoor minder snel groen en krijgen ook geen witte vlekken van kalkuitbloei. Ze zijn bovendien zo sterk dat u ze zelfs in uw oprit kunt verwerken!

67,95

45,00

Tuintegels voor elke tuin

Bij Willems Sierbestrating geloven we dat de perfecte tuin begint met de juiste tegels. Ontdek ons uitgebreide assortiment tuintegels, ontworpen om iedere buitenruimte te transformeren tot een oase van schoonheid en functionaliteit.
Of je nu droomt van een moderne, strakke look of juist verlangt naar een rustieke, natuurlijke uitstraling, wij hebben de tegels die bij uw visie passen. Onze collectie omvat een scala aan stijlen, kleuren en texturen, zodat u altijd iets vindt dat aansluit bij uw smaak en de sfeer van uw tuin.

Onze tuintegels zijn niet alleen mooi, maar ook duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit. Vervaardigd uit de beste materialen, bieden ze niet alleen een prachtige esthetiek, maar ook langdurige prestaties, jaar na jaar.

Smartton_SE_XXS_Amiata_60x60_Anwendung_5 tuintegels
Natura_London_21x7x6_Anwendung_1 tuintegels

Gratis advies

Laat u inspireren in onze uitgebreide showroom in Borculo. Ons deskundige team staat klaar om u te adviseren en te helpen bij het kiezen van de perfecte tuintegels voor uw tuinproject.

Bij Willems Sierbestrating streven we ernaar om uw buitenruimte om te toveren tot een plek waar u elke dag van kunt genieten, en dat begint met de juiste tegels. Ontdek vandaag nog de mogelijkheden voor uw tuin bij Willems Sierbestrating!”

Tuinontwerp

Wist u dat Willems Sierbestrating niet alleen hoogwaardige tuintegels levert, maar ook het complete ontwerp van uw tuin kan verzorgen? Ons ervaren team van professionals staat klaar om uw buitenruimte om te toveren tot een waar paradijs, met de perfecte combinatie van functionaliteit en persoonlijke stijl.

Of u nu een volledig nieuwe tuin wilt aanleggen, een bestaande tuin wilt renoveren, of gewoon wat advies nodig hebt over het optimaliseren van uw buitenruimte, wij zijn er om u hierbij te helpen.

We beginnen met een grondige analyse van uw wensen, behoeften en de kenmerken van de tuin, om zo een ontwerp te creëren dat perfect aansluit bij uw levensstijl en smaak.
Vervolgens gaan we aan de slag met het ontwerpen van de lay-out, het selecteren van de juiste materialen en het bepalen van de ideale beplanting om de gewenste sfeer te creëren. Of u nu kiest voor een strakke moderne look, een weelderige tropische tuin, of iets daartussenin, wij zorgen ervoor dat elk aspect van het ontwerp tot in de kleinste details wordt uitgewerkt.

Smartton_SE_XXS_Kilimanjaro_60x60_Anwendung tuintegels
tuintegels gswh-df60-carpo-getrommeld
Smartton_SE_XXS_Kilimanjaro_60x60x4-tuintegels

Voordelen van tuintegels

Tuintegels bieden talrijke voordelen voor een tuinontwerp, waaronder:

Duurzaamheid

Onze tuintegels zijn gemaakt van stevige materialen zoals beton, natuursteen of keramiek, waardoor ze bestand zijn tegen slijtage, weersinvloeden en intensief gebruik. Dit maakt ze een duurzame keuze voor uw tuin.

Onderhoudsgemak

In vergelijking met gras of grind zijn tuintegels gemakkelijker te onderhouden. Ze vereisen geen regelmatig maaien, bemesten of besproeien, en zijn eenvoudig schoon te maken met water en een bezem.

Veelzijdigheid

Tuintegels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, vormen, maten en texturen, waardoor u eindeloos kunt variëren en combineren om het gewenste ontwerp te creëren. Of u nu een strakke moderne look, een rustieke uitstraling of iets daartussenin wilt, er zijn tegels voor elke stijl en smaak.

Creëren van ruimte

Tuintegels kunnen helpen om verschillende functionele zones in een tuin te definiëren, zoals een terras, een tuinpad, een zithoek of een speelruimte voor kinderen. Hierdoor kunt u uw buitenruimte efficiënter benutten en de lay-out van uw tuin optimaliseren.

Weerbestendigheid

Tuintegels zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waaronder regen, vorst en hitte. Dit betekent dat ze het hele jaar door bruikbaar zijn en dat u niet hoeft te investeren in seizoensgebonden vervangingen of reparaties.

Waarom kiezen voor Willems Sierbestrating?

Met de veelzijdige tuintegels van Willems Sierbestrating zijn de mogelijkheden eindeloos, en met een beetje creativiteit en inspiratie kunt u een buitenruimte creëren die echt de wow-factor heeft.

Ruim 85 jaar ervaring

Ons familiebedrijf is al meer dan 85 jaar actief in de bestratingsmarkt.

Zeer tevreden klanten

We ontvingen al meer dan honderd 5-sterren reviews.

Alles onder 1 dak

Van bestrating, overkappingen en veranda’s tot glazen schuifwanden.

Tuintegels Sierbestrating Willems

Snelle levering

Wij hebben korte levertijden en bezorgen ook aan huis.

Deskundig advies

U ontvangt altijd een vakkundig advies op maat.

Uitgebreid aanbod

Wij hebben het grootste assortiment in de regio.

Maak nu een afspraak in onze showroom!

Gratis advies op basis van uw wensen en een vrijblijvende offerte

Ervaringen van klanten

Wij zijn hier geweest voor een orientatie op veranda's. Er is een ruim aanbod aan showmodellen. Ook voor (sier-) bestrating valt meer dan genoeg te zien. Erg vriendelijke medewerkerer stond ons te woord. Meedenken in de mogelijkheden en wensen van de klant was voor haar geen probleem. Het bedrijf is erg makkelijk te bereiken.

Luc Schafrat

Erg behulpzaam, niet duur en je kunt er materieel lenen zoals trilplaat, aanhanger, etc.

Marco of Madelon Maarse

Mooi assortiment, keurig geholpen en goed bereikbaar.

Henk-Jan Jacobs

Veel gestelde vragen

Bestratingen

1. Hoeveel zand heb ik nodig onder de bestrating?

Dit is afhankelijk van het product maar ook voornamelijk de belasting. Zorg in de regel voor een zandbed van ca. 20 cm onder uw bestrating. In sommige gebieden is zelfs 10 cm al voldoende dit ligt aan de ondergrond. Voor opritten is een onderlaag van gebroken puingranulaat met een dun laagje zand zeker te adviseren. Ook hebben wij fundatiezand dit is schep zand met deels gebroken betonpuin mede door het cement in de grondstof, zorgt dit voor een kei harde onderlaag. Vergeet het zand niet te verdichten hier voor hebben wij trilplaten te leen.

2. Moet ik gebroken puin gebruiken onder de bestrating?

Het specifieke funderingsadvies is voor elk project afhankelijk van de ondergrond, de toepassing en het gebruikte materiaal. Elke situatie is weer anders. Vraag bij twijfel altijd ons advies. Toch zijn er een aantal vuistregels om de benodigde fundering te bepalen. Hoe zwakker de ondergrond, hoe zwaarder en dikker de fundering moet zijn. Hoe zwaarder de belasting, hoe dikker de fundering moet zijn. Wij adviseren daarom om bijvoorbeeld bij opritten een onderlaag te gebruiken van gebroken puin. Deze onderlaag is meestal 15-30 cm dik en moet goed worden verdicht; meestal wordt hij aangetrild of aangestampt. Heeft de ondergrond een zeer slechte draagkracht, dan kun je het beste anti-worteldoek gebruiken. Door dit kunststof doek onder de fundering aan te brengen, wordt de druk gelijkmatiger verdeeld. Bovendien kan het funderingsmateriaal op deze manier niet in de ondergrond wegzakken. Bovenop het gebroken puin stort je een afwerklaag van zand, bijvoorbeeld ophoogzand of met trasscement gestabiliseerd vloerenzand, afhankelijk van het materiaal dat voor de bestrating is gekozen.

3. Wanneer moet ik cement door het zandbed mengen?

Over het algemeen mengen we alleen trasscement door het zandbed bij het aanleggen van natuursteen tegels van 3 cm dik en bij het aanleggen van een keramiekvloer ultracement of portlandcement een hechtmortel tussen tegel en ondergrond adviezen wij ook zeker.. Gebruik nooit cement door het zandbed bij betonproducten. Verbruik over 5 m2 een zak van 25 kg trasscement door het zand. Na het verwerken de bestrating goed nat maken en de vloer 7 dagen laten uitharden, anders heb je kans dat de bestrating weer los komt te liggen. Tegen het los liggen advizeren wij een hechtmortel, het verbruik hiervan is 25 kg over 7 m2. De hoeveelheid voegmortel is per maat steen weer anders, wij kunnen dit zo voor u uitrekenen.

4. Hoe bestraat ik een wildverband zonder legpatroon?

De kunst van het wildverbandstraten is het beperken van de voegenlengte. Bij een goed gestraat wildverband zijn zowel de horizontale als verticale voegen nooit langer dan 100 cm. Zo ontstaat het mooiste patroon. Zorg dat je van alle formaten gelijkmatig van de pallet afstapelt, dan kom je altijd uit met de geleverde formaten.

5. Welke bestrating mag ik aftrillen?

Over het algemeen geld: Tril geen bestrating af die groter is dan 30×30 cm, dunner is dan 6 cm, natuursteen, gecoate tegels of tegels met leisteenreliëf. Tril ook niet als de bestrating niet recht is aangelegd. Ga omzichtig te werk en gebruik een trilplaat met rubberen mat bij strakke bestrating om beschadigingen aan de deklaag te voorkomen. Gebruik bij de grotere maten geen trilplaat, maar een rubberen hamer. Wij hebben trilplaten met een rubber mat te leen.

6. Kan ik mijn bestrating invoegen met ophoogzand?

Nee, veeg je bestrating niet in met ophoogzand. Je kan invoegen met schoon brekerzand of zilverzand, afhankelijk van het type bestratng. Bij bredere voegen is het ook mogelijk om een inveegsplit, zwartzand of speciale voegmortels te gebruiken. De hoeveelheid voegmortel is per maat steen weer anders, wij kunnen dit zo voor u uitrekenen.

7. Waarom moet ik strakke bestrating zonder facet met een kleine voeg bestraten?

Hiermee vang je de spanningsverschillen op die in tegels kunnen ontstaan door weersinvloeden zoals kou en warmte. Splintervorming van tegels wordt hierdoor verkomen omdat de tegels niet strak tegen elkaar aan liggen en ook worden er kleine maatverschillen met de voeg opgevangen.

8. Kan ik natuursteen tegels op straatzand straten?

Dit is afhankelijk welke natuursteen soort je gaat verwerken. Het advies is om poreuze soorten en lichte soorten zoals licht graniet of marmer te straten in een split bed of een zandbed van vloerenzand gemengd met trasscment.

9. Moet ik mijn bestrating altijd opsluiten?

Om er zeker van te zijn dat de bestrating niet meer verschuift, moet er langs de buitenkant een band worden aangebracht. De bestrating wordt als het ware opgesloten. Hiervoor zijn opsluitbanden verkrijgbaar, ook andere randbegrenzingen, bielzen of stapelblokken kunnen hiervoor dienen. De diepte is afhankelijk van de situatie, ons advies gaat uit naar 1/2, maar zeker voor 1/3 van de hoogte anders heb je hier geen stevigheid van. Meestal gaan opsluitbanden helemaal de grond in. Bij natuursteen bestrating wordt vaak gewerkt met hardsteen opsluitbanden. Opsluitbanden worden meestal iets lager geplaatst dan de bestrating. Je kunt ook kiezen voor kopse opsluiting met waalformaatstenen. Dit is iets minder stevig maar o zo fraai!

10. Hoeveel moet de bestrating aflopen?

Hoewel afhankelijk van de doorlaatbaarheid van de grond en de hoogte van je tuin is het voldoende om uw terras 1 á 2 cm per meter te laten aflopen naar de plaats waarheen je het regenwater wilt geleiden.

11. Kan ik maatverschil verwachten in sierbeton?

Sommige beton- en de meeste natuursteen tegels zijn vaak niet precies op maat, bijvoorbeeld 50 x 50 blijkt 49,9 bij 50,1, let daarop bij het bestraten. Goed uitlijnen van de bestrating is daarom belangrijk. Wil je verschillende kleuren tegels combineren, gebruik dan tegels of stenen uit eenzelfde serie. LET OP in sierbestrating mogen maatverschillen van +/- 3mm voorkomen niet alle bestrating is zo te vleien. Vraag bij aanschaf wat u zelf kunt of dat een vakman aan te bevelen is.

12. Ik constateer een kleurverschil, wat nu?

Kleurverschillen tussen div. pallets stenen en klinkers komen vrijwel altijd voor. Meng daarom alle ontvangen pallets met elkaar. Mocht je bij tegels een tintverschil opmerken, maak dan beide tegels nat, is het verschil nu weg dan komt het tintverschil door het vocht. Is het tintverschil verschil klein, meng dan alle tegels bij het straten en krijg zo één geheel. Is het verschil groot, ga dan niet straten en neem contact op met ons. LET OP verwerking is acceptatie!

Natuursteen

1. Wat is gezoet?

De tegels worden na het zagen gepolitoerd en verkrijgen door dit procedé een mooie intens donkere kleur. Het oppervlak vertoont een kleine, lichte weerspiegeling en is effen en mat. Blootgesteld aan weersinvloeden worden de tegels lichter.

2. Wat is facet?

Facet is een strakke randafwerking, waarbij de bovenkant van de rand een schuin aflopend vellingrandje heeft van ongeveer 2mm.

3. Wat is getrommeld?

Getrommeld is een klassieke randafwerking, waarbij de rand van de tegel handmatig of met een machine bewerkt wordt om deze een ouder en klassiek uiterlijk te geven. Het verschil tussen handgetrommeld en machine getrommeld is dat bij handgetrommeld enkel de rand van de tegel handmatig wordt bewerkt., waardoor alleen deze rand ruw wordt. Bij machine getrommeld wordt het hele product in een machine bewerkt, hierbij wordt zowel de rand als het oppervlakte ruwer gemaakt.

4. Wat is gebrand en geborsteld?

Een vlam wordt onder een hoek van 45° op de plaat gericht. De thermische schok veroorzaakt het wegspringen van de oppervlakkige korrels, wat een specifieke ruwe textuur teweegbrengt. Na het branden worden de tegels geborsteld. Door het borstelen wordt het oppervlak zachter en fijner gemaakt en komt de kleur van de natuursteen weer beter tot hun recht. Het borstelen gebeurt met behulp van abrasieve borstels onder hoge druk. De tegels met gebranden geborsteld oppervlak zijn ideaal voor intensief gebruikt, krasbestendig en kleurvast.

5. Zijn alle natuursteensoorten vorstbestendig?

Ja, ons assortiment natuursteen materialen zijn allemaal vorstbestendig en uitermate geschikt voor buiten.

6. Kan ik de natuursteentegels schoonhouden met een hogedrukspuit?

Ja, dit is mogelijk.

7. Wat zijn de eigenschappen van Chinees hardsteen tegels?

Chinees hardsteen is niet zo slijtvast als basalt of graniet. Echter, hardsteen is alsnog slijtvast te noemen ten opzicht van zandsteen en sommige leisteensoorten. Chinees hardsteen tegels met gezoet oppervlak is gevoelig voor vergrijzing, Chinees hardsteen tegels met gebrand en geborsteld oppervlak maar ook gezandstraald en getrommeld oppervlak zijn kleurvast. Chinees hardsteen tegels zijn in de gezoete versie niet krasbestendig. Bij de gebrand en geborstelde of gezandstraald Chinees hardsteen vallen eventuele krassen veel minder op. De donkere Chinees hardsteen tegels kunnen behoorlijk in temperatuur stijgen bij een felle zon. De hardheid van een steen wordt bepaald door zowel de dichtheid als de hoeveelheid kalk van de betreffende steen. Aangezien de dichtheid van Chinees hardsteen relatief laag is ten opzichten van de andere natuursteen soorten en de hoeveelheid kalk relatief hoog is, kunnen we spreken van een relatief lage hardheid ten opzicht van graniet of basalt. Chinees hardsteen tegels kunt u behandelen met een impregneer/kleurverdieper.

8. Wat zijn de eigenschappen van Basalt tegels?

Basalt tuintegels zijn krasbestendig. Bij de Basalt gebrand+geborstelde uitvoering treed er geen vergrijzing op. Bij de gezoete basalt producten na verloop van tijd wel, maar minimaal. Basalt kan in temperatuur stijgen bij een felle zon. Basalt is één van de meest slijtvaste natuursteen soorten die er bestaan.

9. Wat zijn de eigenschappen van Graniet tegels?

Alle granietsoorten zijn slijtvast. Wel is het ene soort harder als het ander. Graniet tegels zijn krasbestendig. Nee, bij Graniet tegels vergrijzen niet. De donkere Graniet tegels kunnen in temperatuur stijgen bij een felle zon.

10. Wat zijn de eigenschappen van Leisteen tegels?

Leisteen is niet echt slijtvast. Dit komt doordat deze natuursteen is opgebouwd uit laagjes. Soms kunnen er laagjes door weersinvloeden los laten (bladeren). Echter, de laag hieronder is identiek kwa kleur en struktuur, dus dit gaat niet ten koste van de kwaliteit van de tegel. Bij Leisteen tegels kunnen krassen optreden, echter vallen deze krassen nauwelijks op. De Leisteen tegels zijn niet echt gevoelig voor vergrijzing/verkleuring, verkleuring is dan ook minimaal. De donkere Leisteen tegels kunnen in temperatuur stijgen bij een felle zon.

11. Wat zijn de eigenschappen van Marmer tegels?

Marmer is als het om slijtvast gaat te vergelijken met Chinees hardsteen omdat Marmer geen al te harde steen is. Echter zijn ze prima te gebruiken voor buitentoepassingen. De Marmer tegels zijn niet krasbestendig omdat er altijd iets harder is dan steen. Echter vallen krassen nauwelijks op, omdat de tegels reeds verouderd zijn. Nee, de Marmer tegels zijn niet echt gevoelig voor vergrijzing/verkleuring, de tegels verkleuren dan ook minimaal. De Marmer tegels kunnen in temperatuur stijgen bij een felle zon.

12. Wat zijn de eigenschappen van Kwartsiet tegels?

Kwartsiet is een hele harde leisteensoort en een van de meest slijtvaste natuursteensoorten die er bestaan. Kwartsiettegel zullen nauwelijks krassen vertonen vanwege de hardheid van de steen. Bij de kwartsiet tegels treed er nauwelijks verkleuring op. De tegels zullen iets lichter worden, maar minimaal. Kwartsiet kan in temperatuur stijgen bij een felle zon.

13. Er zitten vlekken op mijn bestrating, wat nu?

Gebruik een sopje van water met groene zeep en probeer hiermee de vlekken eruit te ‘boenen’. Mocht dit niet werken dan hebben wij diverse speciale reinigingsmiddelen verkrijgbaar. Let op! Speciale schoonmaakmiddelen altijd eerst uitproberen op een onopvallend stukje bestrating.

14. Er groeit groen alg/mos op mijn bestrating, wat nu?

Groene alg groeit overal en zeker op sierbestrating. Wel is het van de ene soort makkelijker te verwijderen dan van de andere. De alg groeit met name als het langere tijd vochtig is en als de zon weinig schijnt. Met name dus in de herfst en in de winter en het begin van het voorjaar. Het verwijderen van de aanslag kan u het beste doen met onze algenreiniger. Gebruik de alg-verwijderhaar altijd eerst op een klein onopvallende stukje in de tuin om te kijken of het product de kleur en de structuur van de tegel niet aantast.

Siertegels en Sierbetonstenen

1. Waarom moet ik strakke bestrating zonder facet met een kleine voeg bestraten?

Hiermee vangt u de spanningsverschillen op die in tegels kunnen ontstaan door weersinvloeden zoals kou en warmte. Splintervorming van tegels wordt hierdoor voorkomen en er worden ook eventuele kleine maatverschillen opgevangen.

2. Hoeveel moet ik extra bestellen voor breuk en knip- of snijverlies?

Dit is afhankelijk van het formaat steen en het leg patroon. Gemiddeld kunt u uitgaan van 5-10% extra over het totaal oppervlak.

3. Kan ik maatverschil verwachten in sierbeton?

Sommige beton- en de meeste natuursteen tegels zijn vaak niet precies op maat, bijvoorbeeld 50 x 50 blijkt 49,9 bij 50,1, let daarop bij het bestraten. Goed uitlijnen van de bestrating is daarom belangrijk. Wilt u verschillende kleuren tegels combineren, gebruik dan tegels of stenen uit eenzelfde serie. Ook mag er bij sierbestrating een dikteverschil in de tegel van +/- 3mm zitten. Sommige producten kunt u dan ook beter door een vakman laten verwerken. Vraag bij aanschaf naar de maatvastheid van een product.

4. Ik constateer een kleurverschil, wat nu?

Kleurverschillen tussen div. pallets stenen en klinkers komen vrijwel altijd voor. Meng daarom alle ontvangen pallets met elkaar en zo krijgt u een geheel. Mocht u bij tegels een tintverschil opmerken, maak dan beide tegels nat, is het verschil nu weg dan komt het tintverschil door het vocht. Is het tintverschil verschil klein, meng alle tegels bij het straten en krijg zo één geheel. Is het verschil groot, ga dan niet straten en neem contact op met ons.

5. Ik zie een witte uitslag op mijn sierbestrating, wat nu?

Witte uitslag, betonuitslag, kalkuitslag komt voor op nieuwe betonmaterialen zowel in de sierbestrating als in de bouw. Deze uitslag kan als hinderlijk worden ervaren op donkere gekleurde tegels of juist op licht gekleurde omdat het dan lijkt of er weinig kleur in de bestrating zit. Echter deze uitslag verdwijnt in loop van de tijd.

6. Er zit een haarscheurtje in een tegel, wat nu?

Haarscheurtjes ontstaan tijdens het uitharden van het beton en kunnen zichtbaar zijn als het product vochtig is. Een product wordt niet geruild omdat er een haarscheur zichtbaar is.

7. Hoe maak ik mijn bestrating schoon?

Net als in huis is het belangrijk dat u het schoonmaken regelmatig doet. Begin met wekelijks vegen van de bestrating, gebruik hiervoor een bezem met zachte haren. Veeg wanneer de bestrating droog is. Zorg dat er geen bladeren en vuil op een hoopje blijft liggen, het loog van de bladeren en vuil zal langzamerhand in de bestrating trekken. Naast het droog vegen, maakt u ook uw bestrating schoon met water, gebruik schoon water (kraan of regenwater) maar geen water uit de sloot. Voor beton- en gebakken bestrating maakt u een sopje van schoon water en allesreiniger. Voor natuursteen gebruikt u alleen water of evt. een speciale reiniger. Willems Sierbestrating raadt het gebruik van hoge drukreinigers op al haar beton producten af! Dit omdat de sterke waterstraal van een standaard hogedrukreiniger de cementdeeltjes tussen de kleurmineralen weg spuit. Omdat deze in feite als lijm werken, kunnen korels losraken.

8. Kan mijn bestrating verkleuren?

Alle betonproducten gaan verkleuren, de vraag is alleen hoe sterk. Dit is afhankelijk van het product, de situatie (veel zon, veel schaduw) etc. Of een betonsteen door en door gekleurd is maakt niet uit, verkleuren kan het altijd. Over het algemeen zijn het de genuanceerde artikelen die het meeste verkleuren. De kleuren worden valer van kleur en daarom is de nuancering na verloop van tijd minder opvallend. Egale kleuren zullen ook valer worden, maar zeer gering en dit zal niet echt opvallen. Het enige wat niet of nauwelijks verkleurd zijn de tegels met een natuursteen toplaag, zoals Geosteen.