Zaagservice

Zaagservice (Uitsluitend op zaterdag na afspraak)

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn heeft Willems een zaagservice. Omdat het zagen van bestrating een speciale klus is die zwaar materieel vergt, kunt u bij ons uw tuintegels op maat laten zagen.

Om stenen te kunnen zagen is een stenenzaag benodigd. Ook een stenenzaag is een kostbaar stuk gereedschap. Stenen zagen is meer werk dan knippen en geeft meer rommel (stof/cementwater), maar uiteindelijk is het resultaat veel mooier ten opzichte van knippen. Je hebt twee type stenenzagen; één die aangedreven wordt met een benzinemotor en één op stroom. Een stenenzaag op stroom geeft veelal strakker werk maar is wat beperkter in de maximale steenmaat.

De kosten:

Het zagen van beton, natuursteen of keramische terrastegels hanteren wij één vast tarief van € 5,- per zaagsnede ongeacht de lengte dikte en materiaal en kan vaak terwijl u wacht. Ook kunt u opsluitbanden of muurelementen laten zagen.

Eigen risico!

Niet alle materialen laten zich (even netjes) zagen, sommige keramische tegels laten zich door bijvoorbeeld spanning in de tegel heel moeilijk zagen. Wij doen ons uiterste best alles zo netjes mogelijk te zagen, maar houden ons het recht om naar ons oordeel moeilijke zaagklussen te weigeren. Ook schades nemen wij niet voor onze rekening. Uiteraard hoeven mislukte zaagsneden niet betaald te worden maar is al het andere voor eigen rekening! Heeft u tegels over dan is het dus niet onverstandig een reserve tegel mee te nemen, ondanks dat het zelden mis gaat.  

Wat is te zagen?

Wij zagen baksteen natuursteen beton en keramiek maar houdt rekening met de maximale formaten
Met onze machines kunnen we alleen stenen met een lengte van maximaal 650 mm en een dikte van 100 mm zagen. Alles groter dan deze afmetingen zagen wij met een benzine bandenzaag en dit geeft altijd een minder strak zaagresultaat

Wat moet u doen.

  1. Maak een afspraak, doorgaans zagen wij op een zaterdag.
  2. Teken thuis alle stenen af. Zet een kruis op het afvalstuk. Wij zagen de getekende lijn af. Gebruik voor het aftekenen een permanentmarker. (Een potloodstreep zal door de krachtige waterspetters al voor het zagen vervagen)
  3. Wij zullen de stenen ter plekke voor u zagen. Zorg dat u wat afdekmateriaal in de auto heeft liggen zodat de natte stenen uw auto niet smerig maken.
  4. U dient zelf het vieze zaagwater van de tegel af te poetsen. Doet u dit niet dan krijgt u later vieze witte vlekken op de tegel(s) wat enige tijd duurt voor ze weer verdwenen zijn.

Zelf zagen

Wij lenen onze zagen niet uit. De slijtdelen maar vooral ook schades door onkunde brachten dermate veel kosten met zich mee dat wij deze service niet konden handhaven. Wij verkopen echter wel zaagbladen voor op de haakse slijper. Iedere haakse slijper voldoet en wij hebben ook verschillende soorten en maten bladen. Dit scheelt u uiteraard in kosten en het heen en weer slepen van de stenen.